Kansanmusiikki

Kansanmusiikki

Ajassa: Vieno Kekkonen

Vieno Kekkonen

Miten juhlit 60-vuotista taiteilijajuhlavuottasi 2015?

Helsingissä Kapsäkissä oli 22.2. tunnin konsertti, se sattui melkein päivälleen ensimmäisen levyni ilmestymispäivälle 21.2.1955. Warner julkaisee maaliskuun alussa tupla-cd:n Tie mittaamaton – La Strada, jossa on 40 laulua urani eri vaiheilta. Lisäksi siihen tuli kaksi aivan uutta levytystä. Levyllä on mukana vanhoja valokuvia ja mieheni Eero Saurin tekemä historiikki minusta.

Mikä on pitkän urasi salaisuus ja mitä tähtihetkiä sieltä haluat nostaa? 

Olen vaan laulanut kun joku on pyytänyt. Näin minulle on tullut laaja ohjelmisto. Olen myös pitänyt kunnostani ja äänestäni hyvää huolta. Ehkä ne suurimmat tähtihetket olivat, kun pääsin Teatterikouluun ja sain tehdä levyn.

Onko sinulla jäänyt joku
haave toteuttamatta?

Joskus olisin toivonut saavani laulaa musikaaliroolissa, mutta se ei ole enää ongelma näin 80-vuotiaana.

Olet myös pelimanni. Mikä
kaksirivisessä viehättää?

Tykkään kaksirivisen äänestä, ja on mukava soittaa Helsingin kaksirivisissä. Siellä on eri-ikäisiä mukana, ja Pekka Pentikäinen on hirveän hyvä opettaja. Olisi kiva oppia soittamaan kunnolla, pitäisi vain harjoitella enemmän.

Missä sinut voidaan nähdä seuraavan kerran estradilla Suomessa kevään aikana? Ainakin olet JuuriJuhla-RotFestissa Sellosalissa Espoon pelimannien kanssa 10.4. 

Oikein mukavaa, kun päästiin Espoon pelimannien kanssa JuuriJuhlan konserttiin. Olen tehnyt paljon tanssikeikkoja heidän kanssaan. Olen myös Airakselassa 18.3. tanssittamassa Pohjois-Savon pelimannien kanssa. Ja Supernaisten, eli Pirkko Mannolan ja Marjatta Leppäsen, kanssa meillä on kiertueet ainakin huhtikuussa, ja lokakuussa konsertteja on tulossa lisää. Lisäksi on muita pienimuotoisempia konsertteja.

Teksti: Päivi Ylönen-Viiri

Kuva: Jouni Harala

Liittyvät artikkelit

Koirasen perheen ja Suomen Kansanmusiikkiliiton vuorovuosin valitsema Vuoden Nuori Pelimanni -nimitys osui tänä vuonna Koirasen perheen valitsemalle kangasalalaiselle 14-vuotiaalle viulistille Arvid Lundénille. Arvid opiskelee viulunsoittoa Pirkanmaan musiikkiopistossa Ulla Tervan opissa[…]

Lue lisää »

Teksti: Arja Kangasniemi Herkkää kanteleen soittoa, haikeaa haitarismia, pelimanniviulismia, irlantilaismeininkiä, post-rock-vaikutteita – muun muassa näistä on Hohkan musiikki tehty. Kymmenen vuoden aikana helmeksi hioutunut monimuotoisuus on yhtyeen valtti. Hohka syntyi[…]

Lue lisää »