Kansanmusiikki

Kansanmusiikki

Lappiin uusi kansanmusiikkiyhdistys

Lappiin uusi kansanmusiikki-yhdistys

Lapin Kansanmusiikki ry saatettiin alulle marraskuussa 2016 Rovaniemellä. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin sodankyläläinen muusikko Jukka Hannula. Varsinaisiksi jäseniksi valittiin Kaisa Ristiluoma (sihteeri), Kemijärvi, Minna Siitonen(varapuheenjohtaja), Rovaniemi, Hilkka Varvikko-Tarvainen, Tornio sekä Katri Kittilä, Ivalo.
Tämän lisäksi hallituksen varajäseniksi valittiin Valtteri Valo, Rovaniemi, Hannu Hakoköngäs (taloudenhoitaja), Tervola, Ville Sorsa, Pelkosenniemi sekä Ahti Similä, Ivalo.

Lapin Kansanmusiikki ry:n perustamiskokous pidettiin Lähteentien Pirtillä Rovaniemellä 12.11.2016. Pirtti oli täynnä innostunutta kokousväkeä eri puolilta Lappia. Kuva: Päivi Ylönen-Viiri
Lapin Kansanmusiikki ry:n perustamiskokous pidettiin Lähteentien Pirtillä Rovaniemellä 12.11.2016. Pirtti oli täynnä innostunutta kokousväkeä eri puolilta Lappia. Kuva: Päivi Ylönen-Viiri

Yhdistyksen kotipaikaksi päätettiin Rovaniemi, vaikka sekä hallituksen jäsenissä että yhdistyksen rivijäsenissä onkin edustusta koko Lapin alueelta.

Lapin Kansanmusiikki ry:n tarkoituksena on kehittää ja laajentaa alueen kansanmusiikin harrastusta sekä harrastajien ja ammattilaisten keskinäistä yhteistoimintaa. Tarkoituksen toteuttamiseksi yhdistys edistää paikallisten kansanmusiikkiyhtyeiden perustamista sekä tukee ja ohjaa niiden toimintaa, toimeenpanee kansanmusiikin esittely- ja koulutustilaisuuksia, harjoittaa julkaisu- ja kustannustoimintaa, tekee kansanmusiikkia tunnetuksi eri kansalaispiireissä, kerää ja tallentaa alueen kansanmusiikkia, ylläpitää yhteyksiä muihin kansanmusiikkia edistäviin yhteisöihin sekä soveltaa toimintaansa mahdollisesti muita edellä mainittuihin verrattavia ja yhdistyksen tarkoitusta palvelevia toimintamuotoja.

Suomen kansanmusiikkiliitto ry hyväksyi yhdistyksen 4.3.2017 virallisesti jäseneksi ja jäsenhankinta on siten mahdollista. Nyt kaikki pohjoisessa Suomessa toimivat kansanmusiikin ystävät toivotetaan liittymään jäseneksemme. Liittymisen voi tehdä Suomen Kansanmusiikkiliiton sivuilla linkistä www.kansanmusiikkiliitto.fi/liitto/liity-jaseneksi tai oheisella lomakkeella. Laita jäsenyhdistykseksi Lapin Kansanmusiikki ry. Näin saat yhdistyksemme ja liiton jäsenyyden sekä lehden yhteishintaan 30 € ja pääset nauttimaan myös muista jäseneduista.

Huomaathan, että jos perheessä on useampi jäseneksi haluava, voi erikseen sopia että ylimääräisiä lehtiä ei jokaiselle lähetetä. Tällöin perheen muut jäsenet maksavat jäsenmaksun 11€/jäsen.

Jos taas olet valmiiksi jo lehden tilaaja, voit tehdä silti liittymisen samalla tavalla. Kansanmusiikkiliitossa varmistetaan, ettei tule tuplatilausta.

Liittyvät artikkelit

Teksti: Paul Silfverberg Yksi menneen kesän Haapavesi Folkin kohokohtia oli Johanna Juhola & Imaginary Friends produktion kokeminen. Nimenomaan kokeminen: konserttikokonaisuuden nerokkaat kahden kankaan videoprojisoinnit ja taiten luodut ääniefektit loivat satumaisen[…]

Lue lisää »

Ensin oli laulu. Sitten tulivat soittimet. Oli kantele ja jouhikko, puhaltimia pitkähuilusta mänkeriin, sittemmin viulu ja haitari, basso ja niin edelleen. Kitara lienee nykyään Suomen suosituin kansansoitin. Kitara on Suomessa[…]

Lue lisää »