Kansanmusiikki

Kansanmusiikki

Ajassa: Maija Kauhanen

Maija Kauhanen, kuva: Antti Kokkola
Maija Kauhanen, kuva: Antti Kokkola

Sait huhtikuussa Suomen arvostelijain  liiton Kritiikin kannukset -tunnustuksen. Mitä se sinulle merkitsee?

Kuulin, että eri alojen kriitikoista koostuva Kritiikin kannukset -raati on seurannut laaja-alaisesti artisteja kokonaisen vuoden ja siten tehnyt suuren työn karsiessaan listaansa pikku hiljaa ja lopulta päätyneet minuun. Olen erittäin otettu tunnustuksesta.

Pystyykö kanteleensoitolla hankkimaan elantonsa tämän päivän Suomessa?

Riippuu vähän siitä, mitä kaikkea onnistuu yhdistelemään – keikkailua, opetusta ja muuta toimintaa. Jos haluaa pääasiassa keikkailla, niin ainakin itselläni ulkomaan keikat ja eri kokoonpanot ovat tärkeässä osassa elannon hankinnassa.

Keikkailetko kesällä pääasiassa
soolona vai yhtyeissä

Nyt on pitkästä aikaa paljon soolokeikkoja Suomessa, sekä keikkoja pääosin ulkomailla Okra Playgroundin, Mari Kalkun & Runorunin, Rönsyn, Folk’Avantin sekä Duo Maija Kauhanen & Johannes Geworkian Hellmanin kanssa. Tänä kesänä menee jako suurinpiirtein kolmasosa sooloa ja loput yhtyekeikkoja.

Missä sinua näkee kesän mittaan ja odotatko jotain esiintymistä erityisesti?

Soolona minua voi kuulla mm. Jutajaisissa, Sommelossa, Puistokarkeloissa sekä Meidän Festivaalilla. Odotan erityisesti Okra Playgroundin reissua Rainforest World Music Festivalille Malesiaan sekä Rönsyn konserttia LuostoClassic-kamariorkesterin kanssa. Esitämme Timo Alakotilan sovituksia kappaleistamme. Ja tietysti soolokeikkoja!

Teksti: Sauli Heikkilä

Liittyvät artikkelit

Ennen kansallispuku oli aika lailla pakollinen osa kansanmusiikkiesitystä. Sitten sitä vastaan kapinoitiin. Minkälaisin ajatuksin suomalaiset kansanmuusikot nykyään valitsevat esiintymisasunsa? Ensimmäinen kansanmusiikin ammattilaisiksi kouluttautunut muusikkopolvi toimi tienraivaajana monessa asiassa, mitä nykyään[…]

Lue lisää »

Ajassa: Accrowbatics 5 Tuuletar valloittaa maailmaa 6 Erkki Ala-Könni keräsi intohimolla 10 Esittelyssä Megan Stubbs 13 Hohkaa klubeista jäähalleihin 14 Persoonallinen pelimanniyhtye: Etiäisessä on ytyä 16 Kansanmuusikon puku viestittää aina[…]

Lue lisää »