Kansanmusiikki

Kansanmusiikki

Kitarafestivaali ja Nieminen juhlivat Tampereella

– Kitara on Suomen suosituin kansansoitin, sanoo Rauno Nieminen. Hän juhlii 60-vuotispäiviensä ohella 40-vuotista soitinrakentajauraansa esittelemällä rakentamiaan kitaroita ja ukuleleja Tampere Guitar Festivalin yhteydessä järjestettävässä näyttelyssä Tamperetalon Guitar Showssa 5.–6.6. Näyttelyn aikana julkistetaan myös hänen ja Johannes Heikkilän kirjoittama kirja 30 vuotta ammatillisen soitinrakennuskoulun historiaa – IKATA 1984–2014.

Kitara- ja kansanmusiikkipiirien hyvin tuntema ja arvostama Nieminen on koulutukseltaan sähköasentaja, käsi- ja taideteollisuusopettaja sekä muotoilija AMK. Kymmenen vuotta sitten hän suoritti soitinrakennusmestarin tutkinnon ja vuonna 2008 hänet promovoitiin musiikin tohtoriksi.

Nieminen on tehnyt elämänsä aikana kaikkia mahdollisia kansanmusiikissa käytettyjä soittimia sekä suuren määrän sähkökitaroita. Hän on ollut myös uranuurtaja akustisten soitinten äänen sähköisessä vahvistamisessa.

Tampere Guitar Festival viettää kymmenettä juhlavuottaan ja juhlan kunniaksi yhdeksän päivän aikana on noin 50 tilaisuutta 19 tapahtumapaikassa. Konserttien lisäksi ohjelmassa on työpajoja, luentoja sekä myyntinäyttely.

www.tgf.fi

Liittyvät artikkelit

Metallimies Jonne Järvelä osaa joikata

Suomalainen metallimusiikki menestyy maailmalla. Yksi menestyjistä on Jonne Järvelän vetämä Korpiklaani. Yhtye soittaa folkmetallia ja se on yksi harvoista, joka laulaa useat laulunsa suomeksi ja jonka juuret ovat kansanmusiikissa, nimenomaan[…]

Lue lisää »

Onko Kiharakolmion tavoitteena murtautua suuremmankin yleisön tietoisuuteen vai onko näin hyvä? Kuinka ehditte tehdä keikkaa kuluvana vuonna? Keikkoja on sopivasti, on ollu jo Folklandia, Samuelin Poloneesi, Kaustinen ja Spelit. Piänempiä[…]

Lue lisää »