Kansanmusiikki

Kansanmusiikki

JPP – kaustislainen viuluvalli

JPP

Teksti: Sauli Heikkilä, kuva: Mats Vuorenjuuri

Järvelän pikkupelimanneina alunperin tunnettu JPP on kuulunut vuosikymmeniä Suomen kansanmusiikkikentän kulmakiviin. Monessa maassa suomalainen kansanmusiikki tarkoittaa JPP:n massiivista viulusointia. Yhtyeen ei ole tarvinnut harjoittaa ärhäkkää markkinointia, kun kaikki on sujunut vähän kuin itsestään, pakottamatta.

Lue lisää uudesta Kansanmusiikki-lehdestä: http://kansanmusiikki-lehti.fi/?page_id=8

Liittyvät artikkelit

Teksti ja kuva: Sauli Heikkilä Nykyään menestymiseen tarvitaan tarina. Usein se on keksitty. Tuulettaren tarina on tosi ja Tuuletar myös menestyy. Viimeisin saavutus oli Etno-Emma. Tuulettaren tarinan päähenkilöiden taustoissa on paljon[…]

Lue lisää »
MPP 2015

Persoonallinen pelimanniyhtye: Marttilan PiiloPelimannit MPP

Timo Saarimäki haastatteli Pekka Rauhalaa, kuva: Markku Kedrin Onneksi olkoon. Marttilan PiiloPelimannit MPP valittiin vuoden 2015 Speliyhtyeeksi. Kiitoksia kovasti! Olemme edelleen melkoisen hämmentyneitä ja yllättyneitä saamastamme luottamuksesta ja huomiosta. Millainen oli yhtyeenne[…]

Lue lisää »