Kansanmusiikki

Kansanmusiikki

Saamelaismusiikin koulutus aikuisille alkoi Inarissa

Inarista on organisoitu kymmenisen vuotta saamelaismusiikin opetusta kouluihin ja päiväkoteihin. Toiminnan takana on Saamelaismusiikkikeskus, joka järjestää myös Ijahis Idja -tapahtumaa. saamelaismusiikin opetus on ollut lyhytkurssien ja workshoppien varassa.

Tänä vuonna alkoi Utsjoella 2,5-vuotinen ELY-keskuksen rahoittama ja Saamelaisalueen Koulutuskeskuksen hallinnoima ESR-hanke, joka käsittää kaksi erillistä vuoden mittaista saamelaismusiikkiin keskittyvää aikuiskoulutusta lähiopetuksena. Mukana ovat myös Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kunnat. Tänä vuonna aloitti yksitoista opiskelijaa.

Ensi vuoden kurssihaku on keväällä 2016. Koulutukseen voi hakea myös ilman aikaisempia musiikinopintoja, saamenkielen taito kuitenkin vaaditaan. Hankkeen tavoitteena on lisätä saamelaisia musiikinosaajia ja kannustaa opiskelijoita toimimaan saamelaismusiikin saralla monipuolisesti. Hankkeen vetäjänä on Annukka Hirvasvuopio-Laiti.

www.sogsakk.fi

Liittyvät artikkelit

Kansanmusiikki-lehti etsii huonosti tunnettuja suomalaisia kansanlauluja seuraavan lehden nuottiliitteeseen. Onko tiedossasi jokin hieno suomalainen kansanlaulu, jota ei ehkä tunneta kovin hyvin? Ilmoita se meille. Jos sinulla ei ole tiedossa, mistä[…]

Lue lisää »

Kansanmuusikko joutuu monenlaiselle mutkalle hankkiessaan elantoaan. Ei riitä, että musisoi. Harvalla on mahdollisuus ulkopuoliseen apuun markkinoinnissa, apurahojen hakemisessa ja talousasioiden hoitamisessa. On hyväksyttävä, että muusikkouden lisäksi on hallittava tukku muitakin[…]

Lue lisää »