Kansanmusiikki

Kansanmusiikki

Melkoinen kansanmusiikkikone

HFM3
Haaga Folk Machine vierailijoineen levynjulkistuskeikalla lavaklubilla Helsingissä: Jarkko Viinamäki (vas.), Sami Kurppa, Tero Pajunen, Esko Järvelä, Anssi Salminen ja Tero Hyväluoma.

Kun yhtye onnistuu yhdistämään rennon asenteen, taiturimaisen soiton, osaavan laulun ja monipuolisen ohjelmiston, siitä on helppo pitää. Haaga Folk Machine on ihastuttanut erilaisia yleisöjä yritysjuhlista punkluoliin.

Yhtye julkaisi toisen levynsä tämän vuoden huhtikuussa. Kansallisteatterin lavaklubilla oli riehakas meno ja lavalla tapahtui, kun vierailija toisensa jälkeen hyppäsi mukaan. Saumatoman ja taiturimaisen soiton intensiteetti ei notkahtanut hetkeksikään. Haaga Folk Machine ei ole ominaisuuksiltaan tässä mahtavan kansanmuusikkokoulutuksen maassa kokoonpanoltaan tai ohjelmistoltaan aivan ainutlaatuinen. Mutta tapa, jolla elementit kohtaavat, saa yleisön innostumaan. Olipa se antennipipoja, yritysjuhlille viran puolesta raahattuja tai rokkipubin vakioyleisöä. Sama ohjelma toimii ja palaute on hyvää.

– Ideologiamme mukaan mennään täysillä pubinnurkasta konserttisaliin. Sen on todettu toimivan, kuvailee yhtyeen kitaristi ja vakiosolisti Anssi Salminen.

Yhtye tunnustaa, että kaikki ovat valmistuneet vuosikymmenen alussa Sibelius-Akatemian kansanmusiikinosastolta, mutta eivät anna asian häiritä. Päämäärä ja tarkoitus on välttää kaikenlaista akateemista nysväämistä ja tehdä musiikkia rennosti.

– Kansanmusiikkia rokkibändiasenteella, Sami Kurppa täydentää yhtyeen filosofiaa.

Lisää Kansanmusiikki 3/2015 -lehdessä

Liittyvät artikkelit

Sait huhtikuussa Suomen arvostelijain  liiton Kritiikin kannukset -tunnustuksen. Mitä se sinulle merkitsee? Kuulin, että eri alojen kriitikoista koostuva Kritiikin kannukset -raati on seurannut laaja-alaisesti artisteja kokonaisen vuoden ja siten tehnyt[…]

Lue lisää »

Ennen kansallispuku oli aika lailla pakollinen osa kansanmusiikkiesitystä. Sitten sitä vastaan kapinoitiin. Minkälaisin ajatuksin suomalaiset kansanmuusikot nykyään valitsevat esiintymisasunsa? Ensimmäinen kansanmusiikin ammattilaisiksi kouluttautunut muusikkopolvi toimi tienraivaajana monessa asiassa, mitä nykyään[…]

Lue lisää »