Kansanmusiikki

Kansanmusiikki

Okra Playground löysi uuden soinnin

Okra Playgroundin äiti, Essi Muikku, kertoo yhtyeen synnystä, ohjelmistosta ja suunnitelmista.

Essi Muikku on soittanut kanteletta pienestä pitäen ja musisoinut monissa kokoonpanoissa kuten Brelo, Trio Aino, Essi ja Maija sekä Lieto ja suorittanut Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla kandidaatin tutkinnon. Nykyään Essi opiskelee ensihoitajaksi Metropoliassa ja musiikista on tullut rakas harrastus.

Olet Okra Playgroundin alkuunpaneva voima, miten kaikki alkoi?

Vuonna 2010 olin tilanteessa, jolloin en enää opiskellut musiikkia, eikä minulla ollut aktiivisia bändejä. Tuli sellainen tunne että tarvitsisin kokoonpanon, joka soittaa menevää kansanmusiikkia, mutta mihin myös kantele istuisi luonnollisesti. Sähköisten soittimien sekä kanteleiden ja jouhikon symbioosi kiinnosti kovasti. Tästä ideasta eräällä automatkalla innostuneina päätimme ryhtyä tuumasta toimeen aviomieheni Veikko Muikun kanssa ja soitimme samantien muusikoille jotka tulivat välittömästi mieleen. He olivat multi-instrumentalisti ja laulaja Maija Kauhanen, viulisti/jouhikonsoittaja/laulaja Päivi Hirvonen, basisti Sami Kujala ja perkussionisti Tatu Viitala. Kymmenen minuutin sisällä bändi oli kasattu ja saanut muiltakin jäseniltä innostuneen vastaanoton!

Lisää Okrasta ja erityisesti Päivi Hirvosesta ja Maija Kauhasesta uudessa lehdessä.

Liittyvät artikkelit

Loppuvuoden tarjous uusille tilaajille ja jäsenille: Tilaa Kansanmusiikki-lehti loppuvuodeksi 10 eurolla! Tilaus jatkuu automaattisesti ellei sitä keskeytetä, 2016 vuosikerta 24 € . Tai jos liityt jäseneksi, on loppuvuoden jäsenyys uusille[…]

Lue lisää »

”Se oli hyvä hetki” tapaa lapinlahtelainen veteraanipelimanni Eino Paulus virkata, jos esitys on mennyt jotensakin nuottien mukaan niin soittajain kuin kuulijainkin vinkkelistä katsottuna.

Lue lisää »