Kansanmusiikki

Kansanmusiikki

Ajassa Kiharakolmio

kiharakolmioOnko Kiharakolmion tavoitteena murtautua suuremmankin yleisön tietoisuuteen vai onko näin hyvä?

Kuinka ehditte tehdä keikkaa kuluvana vuonna?

Keikkoja on sopivasti, on ollu jo Folklandia, Samuelin Poloneesi, Kaustinen ja Spelit. Piänempiä yksityyskeikkoja on ollu joitain. Enempään ei oo tarvetta, paitti että rahaa vois tulla iliman keikkojaki.

Milloin yhtyettä on jälleen mahdollista kuulla elävänä?

Aivan elävänä tuskin koskaan, mutta Folklandia on seuraavana jos oikeen muistan. Isoolla rahalla saa meirät kyllä vaikka kotiakki.

Kiharakolmio tunnetaan myös totisesta huumoristaan. Muistuuko mieleen jotain erityisen makoisaa lavatilannetta?

Aika lailla alakuvaihees Kaustisen Pelimannitaloolla kävi nii, jotta soittojen jäläkee mentiin – niinku suuret starat sitte viaruuskamariihin – mutta Juhani meniki eri kämppähän ja sitte arvuuteltihi koska vois mennä takaasi nii jotta oltaas yhtäaikaa, mikä ei sitte onnistunu tiätenkää. Sen koommin ei juuri oo lavalta lährettykään välis mihkää vaan soitetaan encoret heti. Jokku ihimiset tunkoo tanssimahan vaikka se on kiälletty muualla paitti Pelimannitaloos. Lavalta on hauska seurata tanssijoota ku ei ne pysy meirän rytmiis ollenkaa. Mutta kaikki ei ymmärrä vihjeetä…

Liittyvät artikkelit

Molly Malone kajahti komeasti Firapeli Irish -tapahtumassa Salossa kesäkuun alussa. No wonder, sillä lavalle The Green Hope -yhtyeen laulusolisteiksi nousivat Irlannin Suomen-suurlähettiläs Dónal Denham ja hänen puolisonsa Siobhán Denham. Kiinnostus[…]

Lue lisää »

Teksti: Kari Dahlblom Vuonna 1888 esiintyi ensi kerran “ryhmä balalaikan ystäviä” Vasilij Andrejevin (1861–1918) johdolla Pietarissa. Tuolloin katsotaan venäläisen kansansoitinorkesterin syntyneen. Andrejev kehitti balalaikasta  konserttisoittimen ja soitinperheet piccolosta kontrabassoon. Samalla[…]

Lue lisää »